Devatenáctka má za sebou poslední přípravný zápas před sobotním začátkem jarní části sezony. Na hřišti pražské Aritmy uhrála remízu 2:2, která je ale vzhledem k vývoji utkání zklamáním. Sami hráči věděli, že domů měli jet jako vítězové zápasu.
 
Kdyby první poločas skončil 5:1 pro Rokycany, nikdo by se nemohl divit. Naši dorostenci si vypracovali velké množství gólových příležitostí, ale nedokázali je proměňovat. "Buď jsme mířili mimo, nebo jsme trefili brankáře. To je velká škoda, protože šance to byly opravdu stoprocentní, kdy byli kluci často i sami před brankou," říkal trenér Peter Horváth. Ujaly se jen dvě střely - po standardní situaci se prosadil Simon Horváth a potom dorážkou zvyšoval na 2:0 Richtr.
 
Druhý poločas se ale obraz hry úplně změnil. "Prostřídali jsme a najednou to vypadalo, jako bychom přestali hrát. Zbavovali jsme se míče a domácí ucítili šanci s vývojem utkání něco udělat," hodnotil utkání trenér Oleg Kolman. "Navíc jsme soupeři v podstatě sami darovali dva góly vlastními chybami." Nejprve Aritma využila nedorozumění v obraně a deset minut před koncem si slabší chvilku vybral brankář Rychlý, který váhal s rozehrávkou, útočník Aritmy mu sebral míč a vyrovnal na konečných 2:2.
 
"Naštěstí se nehrálo o body, taková ztráta by nás mrzela. Snažíme se na to dívat pozitivně a asi je dobře, že jsme takovou facku dostali v poslední přípravě," říkal Peter Horváth. "Aspoň nepůjdeme do sezony jako mistři světa, ale jako tým, který si dobře uvědomuje, že musí makat naplno v každé fázi utkání."
 
První zápas jarní části hraje U19 v sobotu doma se Sencem Doubravka. Začíná se v 10:00 v areálu FC.
 
Aritma U19 - FC Rokycany U19 2:2 (0:2)
 
Góly: Simon Horváth, Richtr
Sestava: Peleška (Rychlý) - Jedlička, Helcl, Horváth Sim., Kozler - Vondryska (Pour), Svarychevskyi (Císař), Štucaur, - Benajtr, Beneš (Pařízek), Richtr