Horažďovice - FCR 1:4 (0:1)

S velkým očekáváním a zároveň s jistým respektem jsme po posledním nepovedeném domácím utkání vyhlíželi zápas v Horažďovicích.
Hned v úvodu zápasu jsme dokázali dostat soupeře pod tlak a po sérii rohových kopů nejprve vykopnul míč z brankové čáry domácí obránce a následně zvonilo břevno po dobré střele Martina Barance. Naše obrana, fungovala až na malé výjimky spolehlivě a nepustila soupeře do větších příležitostí. Po jednom z několika rohových kopů, které jsme měli v průběhu první půle k dispozici rozradostnil náš tým Martin Richtr, který se trefil přímo od rohového praporku. Jednogólový náskok vydržel až do konce první části hry.
Do druhého poločasu jsme šli s cílem přidat další góly, což se nám hned na začátku povedlo. Obraně upláchl Jindra Šperl a přesným zásahem k tyči nedal domácímu gólmanovi šanci. Definitivní uklidnění našich řad přišlo o pár minut později. Jindra Šperl znovu utekl obraně a gólman jej nevybíravě poslal k zemi. Následný pokutový kop proměnil s přehledem Martin Richtr, který vstřelil svůj druhý gól v utkání. Zápis do kolonky střelců si připsal i Martin Baranec, který zvýšil na 4:0.
Vše směřovalo k jednoznačné výhře, ale abychom udrželi přihlížející diváky alespoň v lehkém napětí, dovolili jsme svým lehkovážným přístupem soupeři snížit. Další brejk, po chybě v rozehrávce obranné řady pak hasil skluzem Filip Dragoun za cenu žluté karty. Zápas nakonec dospěl k vcelku jednoznačné výhře 4:1, ačkoliv až tak jednoduché to úplně nebylo.
Po domácím nepovedeném výkonu jsme se dokázali v tomto utkání herně chytit a většinu situací řešit fotbalově. Tlakem hned v úvodu zápasu jsme ukázali domácím, že chceme jednoznačně vyhrát. Dlouho jsme sice nedokázali prolomit nerozhodné skóre ale nakonec se nám to podařilo a z Horažďovic jsme si přivezli zvýšené sebevědomí, cenné vítězství a velmi důležité 3 body do tabulky soutěže.

Góly Rokycan: Richtr 2x, Šperl, Baranec

 

Další články

FCR - Motorlet 0:12 (0:8)

SKP Č. B. - FCR 0:2 (0:2)

FCR - Strakonice 3:2 (1:0)