Patnáctka sahala po zlatu

Finálovým turnajem vyvrcholila letošní sezóna futsalového Krajského přeboru. V plzeňské sportovní hale poměřili v dopolední části své síly mladší žáci. Nás však zajímala hlavně odpolední část, ve které se představil náš tým U15 - coby vítěz základní fáze. 

V prvním zápase jsme se utkali s týmem z Tachova. Od začátku jsme byli herně lepší. Měli jsme míč ve svém držení a soupeři příliš šancí nedali. Byť jsme si zápas svou nekoncentrovaností výsledkově zkomplikovali, nakonec jsme jej přesto zvládli. 

Ve druhém zápase, proti plzeňskému Interobalu, se nám povedlo soupeře dokonale zaskočit. Během úvodních pěti minut jsme dali tři góly. Na protivníkovi bylo vidět, že tento průběh zápasu nečekal a trvalo několik minut, než se dostal zpět do hry. Ačkoliv se nás snažil kombinačně překonat, naše obrana fungovala velmi dobře. Hráči přistupovali k protivníkovi velmi rychle a dařilo se nám zakrývat prostory pro nebezpečné přihrávky. Přestože jsme dvakrát inkasovali, nakonec se nám povedlo přidat čtvrtý gól, který znamenal vítězství i ve druhém zápase.

Před třetím zápasem, který zároveň byl úplně posledním v celém turnaji, byly karty rozdány následovně:
Náš protivník, Domažlice, vstupoval do zápasu se stejným počtem bodů, ale s lepším skóre. Případná remíza znamenala výhru v turnaji pro soupeře, a tak nám nezbývalo nic jiného než vyhrát. Opět se nám povedl vstup do utkání, dokonce jsme se dostali do dvougólového úniku. Tentokrát to však nestačilo. Soupeř nás začal více tlačit a nám jakoby docházely síly. Výsledkem bylo srovnání stavu a následně i nepříznivý stav, na který jsme již nedokázali, i přes zvýšené úsilí, reagovat.

Velká gratulace soupeři z Domažlic, který si zaslouženě zajistil účast na republikovém mistrovství, kde bude reprezentovat náš region. Držíme palce a přejeme úspěšný turnaj a příjemný zážitek.

,,Druhé místo je pro náš tým skvělým výsledkem. Kvalita soupeřů na finálovém turnaji byla vysoká. Již samotná účast v tomto turnaji byla splněním našich sportovních cílů. Věříme, že dovednosti, které jsme v průběhu zimních měsíců měli možnost zdokonalovat, dokážeme uplatnit i v "jedenáctkovém" fotbale, stejně jako zkušenosti získané v těžkých zápasech." hodnotil vystoupení svých svěřenců trenér Adam Dragoun.        

,,Účast ve futsalových soutěžích je pro žákovské týmy našeho klubu přínosným zpestřením zimní přípravy. Většina zápasů je díky dobré kvalitě týmů, které v soutěži nastupují, hrána ve vysokém tempu. S ohledem na to, že se hraje v menším počtu, je každý hráč od začátku až do konce maximálně zapojen do hry. Zároveň je mnohem častěji v kontaktu jak s míčem, tak případně v souboji se soupeřem, což vede k rychlejšímu osvojování herních dovedností než ve velkém fotbale. Cílem je si tyto dovednosti do fotbalu přenést a umět je v zápasech co nejlépe použít.

Děkujeme pořadatelskému týmu v čele s panem Vomastkem a již nyní se těšíme na příští ročník," uzavřel celkové hodnocení futsalových soutěží šéftrenér žákovských kategorií Karel Mundl         

 

    

 

Další články

FCR - Motorlet 0:12 (0:8)

Horažďovice - FCR 1:4 (0:1)

SKP Č. B. - FCR 0:2 (0:2)