SKP Č. B. - FCR 0:2 (0:2)

Góly Rokycan: Ciompa, Hašek

Po dvou příznivých výsledcích z předchozích zápasů jsme chtěli naši vítěznou šňůru prodloužit na jihu Čech. Před utkáním jsme navíc řešili ještě jednou nepříznivou situaci. V průběhu týdne jsme přišli o oba naše stabilní stopery, kteří ze zdravotních důvodů nebyli pro tento duel k dispozici.
Soupeř od začátku zápasu převzal herní iniciativu a měl míč mnohem více na svých kopačkách. Proti tomu jsme reagovali poctivým obraným blokem, kde si každý plnil své povinnosti a následně jsme se snažili soupeře zaskočit rychlými protiútoky spoléhaje na rychlost našich útočných hráčů. Tato taktika slavila úspěch již v 7 minutě, kdy se prosadil Filip Ciompa a mohlo být ještě veseleji. V dalších dvou šancích na skórování se ocitl Jindra Šperl, kdy minimálně v jednom případě byl zcela jednoznačně faulován, ale pan rozhodčí měl na situaci jiný názor.
Soupeř byl nebezpečný převážně v křídelních prostorech, kde jsme jej dobře zdvojovali a když už se nějaký míč dostal až před naši bránu, vyřešili situaci stopeři ve spolupráci s brankářem.
Při jednom z několika brejků jsme získali výhodu standardní situace, kterou jsme dokázali využít. Při závaru před brankou se míč dostal k Patrikovi Haškovi a ten jej uklidil do sítě. Poločasový stav z našeho pohledu: 2:0!!
V druhém poločase se obraz hry víceméně nezměnil. Soupeř se stále snažil obléhat naši obranu, která odolávala útoku za útokem a s každou další odbráněnou situací nás posouvala k vítězství. Zápas jsme mohli definitivně rozhodnout cca 10 minut před koncem, kdy se do samostatného úniku dostal Jindra Šperl, ale tváří v tvář domácímu brankáři nedokázal proměnit. Utkání dospělo do svého závěru bez změny skóre, a tak jsme mohli poprvé v sezóně pogratulovat našemu brankáři k čistému kontu.
Za předvedený výkon patří celému týmu velká pochvala. V zápase byla vidět jednoznačná touha vyhrát. Komunikace mezi hráči fungovala a dosažené vítězství je výsledkem spolupráce celého týmu.
V příštím uktání nás čeká další těžký soupeř - doma přivítáme Příbram a budeme chtít udržet vítěznou vlnu. Zápas začíná v neděli v 10:00

Další články

FCR - Motorlet 0:12 (0:8)

Horažďovice - FCR 1:4 (0:1)

FCR - Strakonice 3:2 (1:0)