Vítězná domácí premiéra: Rokycany - Hořovice 4:1

Hráči A-týmu se v letošním kalendářním roce premiérově představili před domácím publikem. V souboji odvěkých rivalů vyzvali Hořovice.  Herně vyrovnané utkání zvládli a připsali si důležité tři body.

,,Po prohře v Domažlicích jsme si byli vědomi, že musíme doma získat všechny tři body. V úvodu utkání byla patrná obrovská nervozita až křeč z prvního domácího utkání," hodnotil trenér Michal Veselý.

V prvních třiceti minutách bylo k vidění několik velkých individuálních chyb a nepřesností. Jednu takovou soupeř hned v úvodu zužitkoval a šel do vedení. 

Po inkasované brance domácí zjednodušili hru a po dlouhém míči, který prodloužil Michal Černý na Lukáše Pergla, srovnali skóre. 
 
,,O poločase jsme tu nervozitu spíše vykomunikovali a na hřiště jsme šli s čistou hlavou. Přidali jsme více bojovnosti a odhodlání zvládnout zápas," komentoval poločasové dění Veselý. 
 
Po přestávce hráči přidali a v prvních patnácti minutách dokázali dvakrát skórovat. Nejprve se trefil Matas a následně zvýšil z penalty na 3:1 Černý.  Po dvou vstřelených gólech už domácí kontrolovali utkání. Skvěle zachytal Luboš Růžička, který zneškodnil pár šancí soupeře. Výhru korunoval v závěru utkání David Kroc po skvělé průnikové přihrávce od Lukáše Titla.
 
,,Všichni hráči odvedli dobrou práci včetně střídajících, kteří hru velmi oživili, přesně tak to má být," pochválil své svěřence na závěr Veselý.
 
FC Rokycany - Hořovice 4:1 (1:1)
Góly: 35. Pergl, 49. Matas, 60. Černý (p), 89. Kroc - 5. Vostárek
 
Sestava Rokycan: Růžička, Matas, Rybař, Hereit, Drábek (87. Drábek M.), Laubr (75. Titl), Černý, Kroc, Pergl (46. Ryba), Lehký (87. Stejskal), Pražský (69. Karlíček)   
 
V příštím zápase se A tým představí v neděli v Jindřichově Hradci.

Další články

FC Rokycany vyhrály v Praze

Nová posila FC Rokycany