Devatenáctka má první jarní vítězství

Až na třetí pokus se v jarní části sezony dočkal náš starší dorost první výhry - na hřišti SKP České Budějovice vybojoval výhru 4:1. Jedním z hrdinů zápasu se stal Sebastian Horváth, pro kterého to byl návrat po vážné operaci kolene. Naskočil na poslední půlhodinu a vstřelil dva uklidňující góly.

SKP České Budějovice má jedno z největších hřišť v soutěži (105x65m), a tak bylo jasné, že to bude hodně běhavé utkání. Trenéři se i kvůli tomu rozhodli ke změně na postu útočníka a do hry od začátku nasadili Petra Pařízka, který je asi největším vytrvalcem v týmu. Neúnavně na té "letištní ploše" napadal rozehrávku soupeře a hned ve 3. minutě se dostal do velké šance. Brankář ho zastavil velmi sporným zákrokem, po kterém se ale překvapivě nepískala penalta proti domácím. Pařízek se ale díky dobrému pohybu po pár minutách dostal znovu za domácí obranu, přehodil brankáře a Rokycany vedly. Ve 24. minutě už to bylo 2:0. Obránce Šimon Dobrý skvěle vybojoval míč u postranní čáry, odcentroval a přetažený centr vrátil do pokutového území Benajtr přesně na hlavu Pařízka.

"Bohužel od té chvíle jsme začali hrát trochu pasivněji a aktivitu přenechali domácím," hodnotil zápas trenér Peter Horváth. "Prohrávali jsme souboje uprostřed hřiště a najednou mělo SKP plno šancí, které jen díky dvěma parádním zákrokům brankáře Pelešky neskončily gólem. I když jsme vedli 2:0, tak jsme o poločase hráče nechválili."

Až do 65. minuty měli domácí tlak, ze kterého se jim povedlo snížit. Obraz hry se změnil po dvojnásobném střídání - na hřiště přišel útočník Tobiáš Beneš a Sebastian Horváth a v tu chvíli zase začaly Rokycany tlačit směrem na branku soupeře. Horváth se prosadil dvěma individuálními akcemi v pokutovém území v 67. a 83. minutě a tím byl zápas rozhodnutý. Na hřiště se vrátil po více než roce, kdy se dostával ze zranění kolene.

"Tři body za výhru jsme už nutně potřebovali a je to o to lepší, že přišla na hřišti našeho souseda v tabulce," říkal trenér Oleg Kolman. "Výsledek je odrazem spíše naší bojovnosti než fotbalovosti, ale měli jsme jasný cíl - bodovat, a to se podařilo. Teď se snad uklidníme a musíme vypilovat naši hru, abychom více drželi míč a kombinovali."

V dalším utkání přivítá dorost v sobotu 6. dubna Tachov, hrát se bude doma v Rokycanech!

SKP Č. Budějovice - FC Rokycany 1:4 (0:2)
Góly: 11. a 24. Pařízek, 67. a 83. Seb. Horváth
Sestava: Peleška - Dobrý, Pour, Helcl, Jedlička - Vondryska - Císař (61. Horváth), Svaryčevskyi (85. Štucaur), Richtr (87. Střeleček), Benajtr - Střeleček (61. Beneš)

Další články

Soupeř odjel s bůrem

Devatenáctka porazila Jiskru