Rokycany - Příbram 2:1. Týmový výkon přinesl výhru

Ve 20. divizním kole hostili hráči FC Rokycany rezervní tým Příbrami. Na domácí půdě si tým posílen podzimním vítězstvím ve vzájemném zápase věřil o to více.

Od začátku se Příbram prezentovala jednoduchou a přímočarou hrou. Domácí měli v prvním poločase horší pohyb a k soupeři přistupovali pomalu. Navíc velmi dobré individuální dovednosti příbramských mladíků znamenaly, že první poločas byl v jejich režii. Těsně před jeho koncem se hostům podařilo prosadit i gólově - Emmanuel Antwi, který má podepsanou ligovou smlouvu - proměnil přímý kop.

Do druhého dějství vstoupili domácí aktivněji. Během poločasové přestávky proběhly taktické i personální změny, což mělo za následek zvýšení aktivity. Rokycanští přebírali iniciativu a po průnikové přihrávce Lukáše Titla proměnil gólovou šanci David Kroc. 

Netrvalo to dlouho a po výborně zahraném rohovém kopu Davida Lehkého poslal Rokycany do vedení zkušený Jan Matas. Předvedený týmový výkon všech hráčů, hlavně ve druhém poločase, znamenal, že důležité tři body zůstaly v Rokycanech.

"Z tohoto zápasu bych chtěl zdůraznit tři zásadní momenty. V prvé řadě výkon našeho brankáře. Dan Houdek si vysloužil pochvalu všech hráčů, když chytil penaltu soupeře. Za druhé Lukáš Pergl, který se v defenzivě velmi kvalitně postaral o nejlepšího fotbalistu soupeře Emmanuela Antwiho. A za třetí bych chtěl pochválit všechny fanoušky, kteří nás hnali k výhře a přál bych si, aby to takhle bylo každé domácí utkání," shrnul domácí trenér Michal Veselý.

Další články

FC Rokycany vyhrály v Praze

Nová posila FC Rokycany